Onlangs stond de creatie van Elon Musk centraal in het programma ‘Supercars’ van National Geographic. Er werd een diepgravend kijkje in de keuken van Tesla gegeven. De informatievoorziening hield zich een beetje op de vlakte, maar in de drie kwartier durende uitzending werd opnieuw duidelijk wat Tesla wil: elke auto op de weg moet een elektrische worden.

Voor de Model S-kenners komen veel bekende aspecten van de auto aan bod. De productiewijze in de fabriek waar voorheen auto’s van GM en Toyota werden gemaakt, de accu die onderdeel uitmaakt van de vloer, multi-inzetbare robots, hoe aluminium wordt gevormd tot een body en de elektrokarretjes die alles moeten vervoeren en letterlijk tape als leidraad hebben.

In het verhaal wordt overigens een timeline gehanteerd. Van de eerste Model S’en tot de persconferentie op de Autosalon van Geneve in 2011 en de uitlevering van klantenauto’s.

https://www.youtube.com/watch?v=Dhm2Yf2Zqzc


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

@aldous,
Ik had de aflevering al gezien, maar vond het weinig boeiends in zich hebben. Vooral een hoop promopraat over hoe geweldig Musk en zijn plannen wel niet zijn.
Echt ontdekken wat er nu komt kijken om zo’n auto te maken en welke tegenslagen ze tegenkwamen waren volgens mij niet te zien (maar ben te lui om het te checken 🙂 )
Kortom een hoog “God bless America” gehalte, want wij zijn zo goed.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.