De Kroatische elektrobruut neemt het op tegen de Ferrari 458 Italia. Vanaf het begin eigenlijk al een oneerlijke strijd.

De creatie van de jonge Mate Rimac heeft 4 elektromotoren in, of eigenlijk achter de wielen. Dankzij het vermogen van 1.088 pk kan men in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten. De topsnelheid zou op 305 km/u moeten liggen en met een volgeladen 92kWh-accupakket moet een range van 600 kilometer mogelijk zijn. Dat is 120 kilometer meer dan de duurste Tesla Model S.

Met de bekende rode conceptversie is Rimac momenteel in Dubai te vinden om de auto aldaar onder de aandacht te brengen. Men besloot om de auto naast een Ferrari 458 Italia (570 pk, achterwielaandrijving) te zetten voor een onvervalste sprint.

De uitkomst zie je hieronder.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

3 subsidies erop en 5 jaar geen bijtelling, ik zeg afsturen die handel!

Kostte nog aardig wat moeite om al die paarden op de weg te krijgen. Daar is nog werk aan de winkel. Enne… hebben ze daar geen betere dragstrips in de Dubai?

En nu het het circuit op geef hem 3 rondjes en dan heeft ie er al 1 achterstand . Je ziet al dat ie een wegligging heeft van een pannekoek

Dit is toch geen sprint? Die Rimac begint en 1 of 2 seconden later begint pas de Ferrari.

Daarnaast kun je daar nauwelijks sprinten door de verkeersdrempel(s), korte straat en auto’s die ieder moment uit de parkeerplaatsen en zijstraten kunnen komen.

niet te sirieus hé 😉

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.