Elektrische auto’s zorgen voor een hoop plezier, op meerdere manieren dan we zouden denken.

Elektrische auto’s zijn geen vreemde in de motorsport. Hoewel de races in groot formaat nog in de kinderschoenen staan met de FIA Formule E als eerste serieuze elektrische raceklasse, worden er al jaren wedstrijden georganiseerd voor miniatuur EV’s. Renault combineerde deze twee uitersten van het spectrum en zette twee ZOE’s van normaal formaat op een Scalextric-baan. Locatie: Londen.

De compacte, vlotte EV leent zich uitstekend voor racen in de stad. Doordat het gewicht van de auto goed verdeeld is dankzij de batterijen onder het zwaartepunt, was er geen Magnatraction-systeem nodig voor de levensgrote Scalextric-baan. Wel werd de onderkant van de ZOE aangepast om ‘m in de geul te houden en werd er een antenne geplaatst om de auto vanuit de lucht te kunnen besturen.

Twee winnaars van een online competitie namen plaats in een helikopter om de ZOE’s tegen elkaar te laten racen over een baan van drie kilometer door Londen. De start is bij de London Eye, over Westminster Bridge, langs het parlementsgebouw, terug over Waterloo Bridge voor een eindsprint langs de Theems.

Bekijk de video HIER op Autojunk.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.