Van de energie die wordt opgewekt als een trein één keer remt, kan een Tesla Model S 1,5 keer worden opgeladen.

Er komen 143 treinen per dag binnen op station Apeldoorn, waarvan 7,5 megawattuur per dag kan worden teruggewonnen. Momenteel wordt daar niets mee gedaan, maar het idee is om de energie op te slaan en hier elektrische bussen op te laten rijden.

Volgens Arjen Heinen, oprichter van e-Traction, is dit project financieel en commercieel haalbaar. De techniek is er al. Treinen rijden elektronisch, waardoor hun remenergie al wordt teruggegeven. Het moet alleen nog worden opgeslagen.

Omdat er zo veel energie in één keer binnen komt, zijn er grote accu’s nodig. Huishoudens of kleine elektrische auto’s zullen er daarom niet echt van kunnen profiteren, maar voor bussen is het ideaal. Deze verbruiken ongeveer 1 kilowattuur per kilometer. In Apeldoorn rijden er 30 bussen, die 240 kilometer per dag rijden. Hiervoor is in totaal 7,5 megawatt nodig, dus ze kunnen gratis rijden. De investering betaald zichzelf terug.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

vreemd artikel. Volgens mijn technische kennis remmen treinen en trammen al heel lang af met energierecuperatie. Ik heb dit zelfs met eigen ogen gezien tijdens een opleiding als treinbestuurder, om daarna met kennis van zaken aan de elektronische seingeving te kunnen werken (IT). Tot aan een bepaalde snelheid, ik meen 30km/u begrepen te hebben, remt men af en stopt men de stroom terug in de bovenleiding waar die op dat ogenblik verbruikt wordt door de andere rijdende treinen. Bij lagere snelheden is dit moeilijker haalbaar (investering nodig) en economisch niet rendabel (kosten/baten).
Heb je het in je artikel nu over het aandeel dat teruggewonnen kan worden beneden de 30km/u?

@bruma: U heeft het hier waarschijnlijk over een elektrodynamische rem (ED-rem). Hierbij wordt energie gegenereerd bij het remmen op tractiemotoren, dat wordt gebruikt voor de verlichting en verwarming. En inderdaad, ook andere treinen kunnen van de energie profiteren. (Ruim 60 procent van de NS treinen en al het elektrisch materieel van Veolia heeft elektrodynamische remmen.)

Echter, dit systeem wordt nog niet optimaal benut. Er is een restant energie dat niet direct kan worden opgeslagen. Dit wordt in de bovenleiding gepompt voor andere treinen, maar deze moeten dan wel in de buurt zijn om er gebruik van te kunnen maken.

De details in het filmpje zijn vaag, maar ik neem aan dat ze het restant op willen vangen in de vorm van accu’s langs de baan. In plaats van het elektrificeren van een trein die toevallig dichtbij genoeg is, gaat de stroom naar oplaadpunten voor bussen. Hierdoor hoeft er veel minder energie verloren te gaan.

Zodra wij meer te horen krijgen over de plannen, zullen wij hier uiteraard op Groen7 over berichten.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.