Dat is natuurlijk de Porsche Panamera S E-Hybrid.

E-Hybrid combineert hybride technologie met e-mobiliteit. Porsche wil hiermee hun eigen steentje bijdragen aan het verminderen van brandstofverbruik en de wereldwijde CO2-emissie. Via een doordacht concept moet er iets kunnen veranderen in de garage en bij de dagelijkse ritten.

Voor Porsche begon het bij de Cayenne S Hybrid, gevolgd door de 918 Spyder. Het verhaal krijgt een nieuw hoofdstuk met de Panamera S E-Hybrid. De wagen is nog niet officieel geïntroduceerd, maar heeft al de volle aandacht. Hij combineert alle ingrediënten van E-Mobility: een innovatieve wagen, een efficiënte laadinfrastructuur, duurzaam opgewekte elektriciteit en intelligente connectiviteit.

Met de programmeerbare universele lader kan de accu thuis in tweeënhalf uur volledig opladen, mits er genoeg stroom uit het stopcontact komt. Hij wordt dan ook door een specialist geïnstalleerd. Met de verschillende rijmodi en infosystemen worden ervoor gezorgd dat de bestuurder zo zuinig mogelijk rijdt, waarvan 36 kilometer volledig elektrisch kunnen. Niet bizar veel, maar daarom is het ook een plug-in hybride. De benzinemotor werkt als generator, zodat er in de stad weer op elektriciteit kan worden gereden. De sportieve limousine heeft een gecombineerd verbruik van slechts 3,1 liter per 100 km, wat neerkomt op een CO2-uitstoot van 71 gram per kilometer.

Bekijk HIER hoe Porsche E-Mobility in de praktijk functioneert in de nieuwe Porsche Panamera S E-Hybrid.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.