Nu de (deels) autonoom gestuurde Nissan LEAF een Japanse kentekenplaat heeft gekregen, kunnen er demonstraties van de techniek worden gegeven.

Op de Combined Exhibition of Advanced Technologies (CEATEC) beurs werd een ovaal circuitje uitgezet om de vele belangstellenden een rondje in de zelfsturende LEAF te laten rijden. De auto stuurt om obstakels heen en kent de geldende verkeersregels bij een kruispunt.

Veiligheid is het allerbelangrijkst. De snelheid wordt van te voren aangepast aan de kromming van de bocht. Vijf camera’s en vijf laserscanners zijn de alziende ogen van de auto. Zij identificeren verkeersborden en symbolen / strepen op de weg, wat te ontwijken en welke richting de juiste is.

In deze scenarios van de openbare weg kan de LEAF – helemaal zelf – voorrang verlenen aan een ander en een stilstaande auto inhalen. Echter, het is niet eenvoudig om de perfecte robotbestuurder te ontwikkelen. Toru Futami, expert bij Nissan’s IT en ITS ontwikkelingsteam, zegt dat deze technologie veel complexer is dan de geautomatiseerde valet parkeerfunctie die Nissan vorig jaar op CEATEC presenteerde.

Er zijn niet alleen andere auto’s op de weg, maar ook mensen en fietsen. Kinderen kunnen achter een bal aanrennen die de straat oprolt. In deze complexe scenarios zijn er veel dingen waarmee rekening gehouden moet worden. Je moet anticiperen hoe de auto’s en mensen om je heen zullen bewegen. Alleen wanneer je dit beiden effectief kan doen, weet je zeker dat je veilig rijdt.

Natuurlijk waren Nissan CEO Carlos Ghosn en Toyota CEO Akio Toyoda ook van de partij. Ghosn hoopt nog voor 2020 een autonoom gestuurde auto op de markt te hebben.

Nissan LEAF de auto die zichzelf bestuurd

Carlos Ghosn over autonoom gestuurde Nissan LEAF


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.