Maar natuurlijk gaat dat!

Snel is het niet, want de ZOE is nooit bedoeld om mee op het circuit te rijden. De verwachtingen van de Duitser “Nino“, die zijn EV over de N├╝rburgring reed, waren daarom laag. Toch werd hij aangenaam verrast door de ophanging, die ondanks het hoge gewicht de auto netjes door de bochten heen hielp. Ook de remmen hebben goed hun werk gedaan.

Een grote belemmering was de snelheidsbegrenzing van 140 km/u. Om een beetje met de andere auto’s daar mee te komen (op de rechte stukken) had de maximum snelheid wel iets meer mogen zijn. Aan de andere kant is er de vraag of we dat wel willen in een ZOE. Nino bereikte een snelheid van over de 150 km/u heuvelafwaarts in F├╝chsrohre, maar het was geen comfortabele ervaring.

In de tweede aansluitende ronde raakte de ZOE oververhit en moest Nino het geforceerd rustiger aan doen. Het vermogen werd gereduceerd doordat de auto terug ging naar ECO-modus om de luchtgekoelde batterij en watergekoelde motor terug naar normale temperatuurwaarden te krijgen. Uiteindelijk werd er een Bridge-to-Gantry tijd neergezet van 11:18 minuten, maar Nino verwacht dat hij dit met minder verkeer op de baan wel onder de 11 minuten had kunnen krijgen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.