Op de Paris Air Show demonstreerde Airbus een aangepaste A320 voorzien van een elektrisch taxisysteem. Dit “Electric Green Taxiing System” (EGTS) werd ontwikkeld door EGTS International, een gezamenlijke onderneming van Safran en Honeywell.

Op één wiel van elk hoofdonderstel werd een elektrische motor, versnellingsbak en koppeling geïnstalleerd, zodat het vliegtuig tijdens het taxiën zich volledig elektrisch kan voortbewegen. De piloten besturen het systeem gewoon vanuit de cockpit en is net zo eenvoudig te bedienen als de automaat in een auto.

Omdat de EGTS van stroom wordt voorzien door de auxiliary power unit (APU) generator, het systeem dat stroom voor het hele vliegtuig opwekt, kunnen de hoofdmotoren gewoon stil blijven staan. Dit scheelt een hoop in het verbruik en uitstoot. Per vlucht kan er tot 4% brandstof worden bespaard. Bij het “ouderwets” taxiën draaien de motoren stationair, maar moeten bij het optrekken – wat vaak genoeg gebeurd tijdens een taxirit – opspinnen om het vliegtuig een zetje te geven.

Een groot voordeel is dat het vliegtuig nu ook op eigen kracht achteruit kan rijden. Hierdoor hoeft er bij de gate niet meer te worden gewacht op een zogenaamde “push back”, waarbij een sleepauto het vliegtuig een stukje naar achteren helpt. De draaicirkel van het gevaarte wordt ook meteen een stuk kleiner.

Volg HIER de reis van het elektrische taxisysteem, van installatie tot zijn debuut op de Paris Air Show.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.