Formule E DHL
Op 13 september is het zo ver: de allereerste Formule E race. Om er zeker van te zijn dat alles goed zal verlopen, worden de racewagens alvast naar China verscheept.

Voor een raceserie die er prat op gaat dat zij ‘groen’ zijn, moet er ook tijdens het transport rekening worden gehouden met het milieu. Formule E en DHL werken daarom samen om al het racemateriaal van hot naar her te verplaatsen. Elk team heeft 5 tot 6 ton aan spullen, inclusief de lithium-ion accu’s die op een veilige manier op transport moeten. Met al het ondersteunende materiaal meegerekend hebben we het hier over meer dan 200 ton dat duizenden kilometers moet reizen.

Gelukkig zijn de Formule E-wagens modulair, waardoor de voor- en achterkant verwijderd kunnen worden. Voor de accu’s zijn er nieuwe transportmethodes bedacht die voldoen aan de EU-regels, zodat ook dit sneller, veilig en gemakkelijker moet gaan.

De keuze voor DHL was een logische stap om de uitstoot veroorzaakt door transport tot een minimum te beperken. De transporteur werkt er hard aan om hun wereldwijde CO2-uitstoot tussen 2007 en 2020 met 30 procent te verminderen. Ook de team- en organisatieleden dragen hun steentje bij en zullen niet na elke race terug vliegen naar Donington Park in Engeland, maar gaan door naar de volgende racelocatie.

Hoe de grote onderneming van het transport is gepland is te zien in onderstaande video.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.