Spark-Renault SRT_01E
De autosport ondergaat een volledige ommekeer met de introductie van de de nieuwe, volledig elektrische FIA Formule E kampioenschappen.

Waar voorheen de sport werd gedomineerd door luide motoren en stinkende uitlaatgassen, brengt de Formule E een stiller en emissievrij alternatief. De elektrische Spark-Renault SRT_01E halen de 225 km/u zonder de trommelvliezen te beschadigen.

Geheel geruisloos is het niet, maar het klinkt precies zoals je van een futuristische raceauto mag verwachten. Toch is het even wennen. Om mensen de overstap te doen maken, zet de Formule E alles op alles om nieuwe fans te prikkelen via social media. Zo krijgt de drie coureur met de meeste stemmen via de website en de officiële app een éénmalige ‘FanBoost‘, waarmee de auto gedurende 2,5 seconden 200 kW ophoest in plaats van 133 kW.

Het grootste voordeel van de stillere, emissievrije racewagens is nog wel de mogelijkheid om in het hart van grote steden te kunnen rijden. In plaats van dat wij naar de race toe moeten komen, komt de race naar ons. Dit is een ervaring waar het eerste promofilmpje van de Formule E dan ook op inspeelt.

Bekijk de video HIER op Autojunk.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik vind het milieu-hippie gehalte wat te hoog.

Het lijkt eerder alsof ze een milieuwedstrijd houden dan een race. Persoonlijk vind ik dit jammer en denk ik dat dit niet helpt om race-fans enthousiast te maken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.