Elektrische Mazda MX-5 dragracer
Ik had altijd het idee om mijn MX-5 van een elektrische aandrijflijn te voorzien als de motor ploft. Nu gaat dat zeker gebeuren. Wat een actie!

Zet een setje elektromotoren uit een vorkheftruck op de achterwielen, combineer deze met een 333 V / 1.100 A lithium-ion accupakket, en doe gas op die lolly! Dit Amerikaanse MX-5 hobbyprojectje rijdt de kwart mijl in slechts 9,27 seconden en behaalt een snelheid van 228 km/u.

Ter vergelijking: een Tesla Model S met 85 kW rijdt onder dezelfde omstandigheden de kwart mijl in 12,72 seconden met een topsnelheid van 164 km/u.

Natuurlijk verschillen de twee auto’s aanzienlijk van elkaar. Hoewel ze beiden een elektrische aandrijving hebben, is de MX-5 vele malen lichter dankzij zijn kleine omvang en gestripte interieur. Ook staat hij op speciale banden, wat hem net dat beetje extra grip geeft. De Model S staat op gewone straatbanden, waarmee hij na afloop van de race zonder problemen weer naar huis rijdt. Of de MX-5 dit haalt, valt nog te bezien.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Toffe lay-out! Alleen is de video breed en smal, ipv ‘normaal’.

Die Miata gaat echt mooi vlot van z’n plek!
Ik speel ook al een tijdje met dat idee. Maar ik wil per se de Wankel in het vooronder houden en voor een ombouw naar hybride zal ik een sponsor nodig hebben.

Onzinnige test weer. Vergelijk die eMX dan met een Tesla Roadster. Gelijk type auto.
Dit slaat echt als een l*l op een drumstel.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.