High Gear Media ging langs bij de assemblagelijn van de Tesla Roadster, de sportauto waar het allemaal mee begin voor het Amerikaanse EV-merk.

In het hart van Silicon Valley werden de afgelopen jaren meer dan 2.000 Tesla Roadsters in elkaar gezet. Deze video laat gedeeltelijk zien hoe een Lotus-chassis uiteindelijk wordt omgetoverd tot een volwaardige sport-EV. Nadat een roadster in elkaar is gezet volgt er nog een proefrit van tussen de 100 en 160 km, en dan kan de auto richting een klant of dealer.

Overigens worden er nu bijna geen Roadsters meer gemaakt. Officieel is de sportauto al uit productie, en worden alleen de reeds bestelde modellen nog in elkaar gezet. Als dat achter de rug is komt de teller op ongeveer 2.500 stuks te staan.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

We mogen de Tesla Roadster toch wel gedenken als de oervader van de moderne elektrische auto. Jammer dat hij straks niet meer gebouwd wordt (al was hij wel wat te duur). Maar gelukkig komt er met Tesla Model S dit jaar een mooie opvolger.

De bouw van een Tesla klinkt eigenlijk best simpel en goedkoop. Komt dat omdat de Tesla Roadster eigenlijk een Lotus Elise is en daarom al overal ter wereld een typegoedkeuring heeft? Of heeft Tesla dat voor de elektrische roadster zelf moeten regelen?

@mattraket: Inderdaad jammer dat ‘ie niet meer gebouwd wordt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.