De 918 Spyder verkeert officieel nog in conceptstatus en momenteel heeft Porsche ongeveer twintig testexemplaren van de semi-elektrische sportwagen rond rijden. Het was echter geen probleem om de eerste journalisten alvast kennis te laten maken met de supercar vanaf de passagierszetel. Video: De Porsche 918 Spyder vanaf de passagiersstoel

Verantwoordelijk voor het totaalvermogen van bijna 800 pk in de 918 Spyder is een 4.6-liter V8 met 550 pk, een elektromotor in de aandrijflijn (120 pk) en een elektromotor tussen de voorwielen, goed voor 106 pk. Hiermee sprint de vierwielaangedreven Porsche in minder dan 3 tellen naar de honderd en bereikt men de 200 km/u in ongeveer 8 tellen.

Eind 2013 zullen de eerste productieversies worden uitgeleverd aan klanten. Tot die tijd moeten we genoegen nemen met het conceptmodel, die een elektromodus heeft waarin 25 km zonder hulp van de V8 kan worden gereden en een CO2-uitstoot van slechts 70 gram per kilometer kent. Porsche-liefhebber Chris Harris was alvast onder de indruk.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.