Formule E Motor Show
Nog maar een paar nachtjes slapen en het is zover. Aanstaande zaterdag, 13 september, wordt de allereerste Formule E race verreden. Dit evenement in Beijing markeert het einde van een fantastische reis en de start van een nieuw avontuur.

Voor wie het afgelopen jaar Groen7 niet heeft gelezen: allereerst, welkom (terug). De Formule E is FIAs nieuwe, volledig elektrische single-seater kampioenschap die in het leven is geroepen om een nieuwe generatie motorsport fans aan te spreken. Tegelijk moet het de interesse in elektrische auto’s en promoten ze duurzaamheid. De races vinden dan ook allemaal plaats op tijdelijke stratencircuits in het centrum van grote wereldsteden, waar de auto’s snelheden tot 225 km/u halen.

Naast genieten van een compleet nieuwe raceklasse is er binnen het circuit ook de mogelijkheid om zelf de ontwikkelingen in technologie, veiligheid en snelheid te zien en ervaren bij de Formule E Motor Shows. Hier wordt getoond hoe de auto’s op het circuit de ontwikkeling van onze eigen elektrische en hybride auto’s vooruit helpen.

De reis die hieraan vooraf ging wordt samengevat in DEZE video op Autojunk.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.