Video: check de freaky robot-oplaadarm van Tesla
Tesla weet de aandacht op internet weer eens naar zich toe te trekken, ditmaal met een opmerkelijk filmpje.

Welk probleem er precies mee wordt opgelost lijkt niet helemaal duidelijk, maar toch vond Tesla het nodig om middels deze robotarm één en ander op te lossen. Het ding lijkt nogal op een levend wezen en vindt automatisch z’n weg naar het oplaadpunt van de Model S.

Zelfs Elon Musk lijkt in te zien dat de robotarm wellicht wat vreemde associaties oproept, hij zei er het volgende over op Twitter:

Elon Musk

Check de video hieronder en laat vooral weten wat je van het idee vindt. Overigens is bijvoorbeeld Volkswagen ook bezig met geautomatiseerde laadtechnieken, al gaat het er bij de Duitsers vooralsnog wat conventioneler aan toe.

Tesla's robotarm


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De gemiddelde CEO zou hier ofwel een marketing-blabla-verhaal bij ophangen, of z’n mond houden. Elon Musk zegt gewoon wat-ie ervan vindt. In heel veel opzichten verfrissend, die gast.

Zeer verfrissend, alleen zou het ideaal zijn als er geladen kan worden via inductie. Gewoon boven een laadplaat en laden maar. 😉

@heesenjoh: Inductie heeft te veel verlies. Een Model S 85 of 90 kan per lading tot 100kW naar binnen trekken (as de batterij redelijk leeg is). Als je daar een deel van “onderweg” verliest beginnen dat toch grote getallen te worden.

Ik heb het niet over deze toch ietwat twijfelachtige ‘let’s get it on’-laadrobot, maar over de tweet van Musk. Musk neemt geen blad voor de mond en dat op zich is al verfrissend. En dan heb ik het nog niet eens over zijn visie.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.