BMW i3
In de meest extreme gevallen moet de brandweer na een crash eraan te pas komen om de inzittenden uit hun benarde positie te bevrijden. Met een auto die rijdt op brandstof is dit inmiddels gesneden koek voor de mannen en vrouwen van de brigade, maar stekkerauto’s brengen een aantal specifieke problemen met zich mee.

Bij het snijden in de karosserie krijgen de brandweerlieden opeens te maken met een accupakket dat bij beschadiging vlam kan vatten, en is het ook niet verstandig om zomaar een kabeltje door te knippen (en iedereen te elektrocuteren of alsnog een airbag af te laten gaan). Ook het gebruik van koolstofvezel, zoals met de BMW i3 het geval is, is even wennen. Hoewel de slijptol er makkelijk doorheen komt, moeten er kapjes worden gedragen om neus en ogen tegen het vrijkomende stof te beschermen.

Het doel is om de inzittenden binnen 20 minuten uit de auto te krijgen. De brandweer vindt hiervoor instructies op een kaart in de auto of op het Internet. Bij stekkerauto’s is het belangrijk dat het accupakket wordt uitgeschakeld. Bij veel modellen, zoals die van Toyota, gebeurd dit automatisch, maar bij sommige moet dit handmatig worden gedaan. Lastig, aangezien er niet aan iedere auto direct te zien is of we nu wel of geen accupakket aan boord is. De tijd die besteed moet worden aan het zoeken naar een tank- of laaddop kan beter worden benut.

ADAC nam de proef op de som en testte of de meest recente reddingsmethoden ook veilig toepasbaar zijn op een BMW i3. Bekijk de video HIER op Autojunk.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Beste Maru,

Met veel interesse heb ik het artikel over het openknippen van een BMW i3 gelezen.
In het filmpje van de ADAC wordt een kniptang of een zaag gebruikt door de brandweerman en geen slijptol.
Knippen gaat gerichter dan slijpen!
Bij auto’s zitten de kabels waar een hogere spanning op staat dan 12 Volt
niet in een dak- of deurstijl.
Dus hoeft je niet bang te zijn voor de hoge spanning wanneer je via de bovenkant uit een elektrische auto bevrijd wordt.
Bij een auto wordt door zekeringen voorkomen dat de isolatie van de bedrading gaat smelten.
Is er bij jullie bekent bij welke auto’s bij een botsing met een elektrische aandrijving het batterijpakket in zijn behuizing wordt uitgeschakeld?

Het lijkt mij bij een EV een veilig gevoel, dat je na een ongeluk niet in een plas met brandbare brandstof kan komen te staan, die ook het asfalt kan aansteken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.