Video: 1.000 elektrische pk's driften in de sneeuw
Maar wat is het?

Het gaat om de Lucid Air en het productiemodel dat je hier door de sneeuw ziet showboaten onderging onlangs koudetests. Rondpruttelen in de sneeuw gaat na een poosje vervelen en dus besloten de mannen van Lucid eens te laten zien hoe het ook kan. Voor de gelegenheid werd het tafereel gefilmd, het resultaat check je hieronder.

De Air moet een luxe EV worden met maar liefst 1.000 pk. Voorheen stond deze auto inderdaad bekend als de Atieva Atvus, verder krijgt ‘ie twee motoren. De elektromotor op de vooras levert 400 pk, die op de achteras 600 pk. Bovendien wordt de Air aangekleed met acht camera’s, dus wees niet verbaasd als er in de toekomst een autonome versie van komt.

Testen bij (zeer) lage temperaturen is uiteraard van belang om te kijken hoe de accu’s het uithouden, maar ook voor de afstemming van de rijeigenschappen is het geen overbodige luxe. De Air beschikt zoals gezegd over twee forse elektromotoren die feilloos met elkaar moeten kunnen samenwerken. Ook krijgt de auto een torque vectoring-systeem, dat met remingrepen de werking van een sperdifferentieel nabootst. De actieve vering doet de rest.

Het productiemodel staat gepland voor 2018 en krijgt naar verluidt een prijskaartje van rond de 100.000 dollar. Diverse media zijn sceptisch, maar we hopen van harte dat we deze kar snel op de weg mogen verwelkomen. Bekijk de video hieronder!

Driften


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.