Vespa Elettrica voorzijde
Geen luchtfietserij meer, de eerste en volledig elektrische Vespa is er bijna.

Het is al jarenlang een ronduit populaire scooter, de Vespa. De Italiaanse “wesp” met het talent om menige stedeling bruusk op te laten schrikken, komt er in een volledig elektrische uitvoering. Die heeft nog altijd het aardig geslaagde retro-uiterlijk, maar dan met her en der wat blauwe accenten. De komst van deze Vespa Elettrica was al aangekondigd, waarbij ook uit de doeken werd gedaan dat het rijbereik ongeveer 100 kilometer is.

Nu is ook duidelijk wanneer we de Vespa op de wegen en fietspaden kunnen verwachten. Dat duurt niet lang meer. Vanaf oktober is de Vespa Elettrica eerst te verkrijgen via een speciale website, de reguliere verkoop gaat in Europa in november van start. Daarmee kan de Europese markt tot de belangrijkste markten worden gerekend. Aziƫ en de Verenigde Staten volgen namelijk in 2019.

Ongetwijfeld zal deze scooter ook in Nederland kunnen rekenen op de nodige populariteit. Elektrische brommers en snorfietsen zijn aan een opmars bezig. Dat is mede te danken aan oprukkende milieuzones. Deze Vespa gaat zonder enige twijfel uitgroeien tot een veelgezien vervoersmiddel in Amsterdam Zuid en is daar de ideale concurrent van de even wonderlijke als modieuze Biro.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.