De Bovemij-verzekering die automobilisten komende jaren hun 0% bijtelling garandeert bij verlies van hun hybride of elektrische auto blijkt een groot succes. Eén op de drie nieuwe bezitters van een dergelijk bij Bovemij aangemeld model combineerde de aanschaf van het voertuig met de nieuwe polis.

Rob Polman, directeur Bovemij Financiële Diensten: “Consumenten die in de tweede helft van vorig jaar een elektrisch aangedreven auto kochten – om zo te profiteren van de 0% bijtelling – realiseerden zich dat zij na een ongeluk of diefstal bij de aankoop van een nieuw voertuig minimaal in het 7%-tarief vallen. Voor hen kwam ons product dus precies op het goede moment.”

Bovemij helpt de bewuste automobilist

Polman: “In het najaar van 2013 bleek dat de regering bij het veranderen van de bijtellingsnormen opeens een groot gat creëerde. Automobilisten die dachten dat ze door aanschaf van een elektrisch aangedreven auto nog jaren konden profiteren van een 0% bijtelling, liepen in de praktijk een groot risico dit zomaar kwijt te raken. Met dit verzekeringsproduct dekken wij dit risico af.”

Voor 89 euro per jaar (excl. assurantiebelasting, alleen in combinatie met BOVAG Plus autoverzekering) voorkomt Bovemij voor auto-eigenaren een door extra bijtelling veroorzaakte, financiële strop. Mocht de auto daadwerkelijk worden gestolen of total loss gaan gedurende de looptijd van de verzekering, dan keert Bovemij een bedrag van 225 euro per maand uit.

Aanscherping bijtelling zal leiden tot nieuwe run

De regering scherpt volgend jaar opnieuw de bijtellingsnormen aan. Bovemij verwacht tegen die tijd dan ook weer veel belangstelling voor een vergelijkbaar verzekeringsproduct. Deze regeling sluit nu al naadloos aan bij de huidige praktijk: het aantal autodiefstallen blijkt gestegen tot zo’n 11.761 per jaar.

Compliment aan BOVAG-bedrijven

Polman: “Ons product is, net zoals onze andere verzekerings- en financieringsproducten, onderdeel van onze fullservice-strategie, waardoor autobedrijven hun klanten mobiel kunnen maken en houden. Compliment aan de vele bij BOVAG aangesloten autobedrijven die zeer goed op de onverwachte situatie hebben geanticipeerd. Zij hebben de consument die bij hen een electrisch aangedreven auto kocht geattendeerd op ons verzekeringsproduct. Veel automobilisten zijn daardoor nu gevrijwaard van een grote toekomstige financiële tegenvaller en daarmee ook verzekerd van hun mobiliteit.”


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.