DHL
Vanaf volgend jaar is het zover.

Naast het vervoeren van pakketjes gaat het Duitse vervoersbedrijf ook auto’s verkopen. Het gaat hier om de Streetscooter Work. Een volledig elektrisch busje met een range van 120 kilometer. De bestelbus is onderdeel van een startup dat DHL in 2014 heeft overgenomen.

Het vervoersbedrijf maakt zelf gebruik van de Work, maar gaat straks het model dus ook aan derden leveren. De duurzame vierwieler is speciaal ontwikkeld voor werk in druk stadsverkeer. Met de relatief korte actieradius zou werken in grotere gebieden onmogelijk worden.

Naast een elektrische aandrijflijn onderscheidt de Streetscooter Work zich ook op een andere manier. Zo zijn de badges van het merk op het stuur en de voorkant van het busje optioneel vervangbaar voor eigen creaties. Volgens DHL is het onzin dat je gratis ‘reclame’ rijdt voor een automerk. Met het rijden van een bestickerde bestelbus maak je immers promotie voor je eigen firma en daar gaat het uiteindelijk om. De Work zal vanaf 2017 worden verkocht. (via Investing)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vandaag toevallig een DHL’er met een Streetscooter aangeschoten en ‘m gevraagd wat-ie van z’n elektrische gereedschap vond. Hij was er best tevreden over. Hij had het echter over een range van 70 km, maar dat was ruim voldoende om z’n route van gemiddeld 40 km/dag af te leggen. Het enige nadeel dat-ie kon noemen was dat fietsers er nog niet aan gewend zijn dat niet alle auto’s herrie maken. Maar dat ‘probleem’ lost zichzelf op.

Overigens wel godgeklaagd dat de gevestigde auto-industrie maar niet van de fossiele rotonde kan komen. Eerst Tesla en nu DHL – als ik hen was zou ik me kapot schamen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.