De bouwer van elektrische busjes staat in de stille verkoop.

Nog altijd zijn er wat weinig elektrische busjes, terwijl emissiearm transport zeker een groeimarkt is. Het Duitse bedrijf StreetScooter biedt al haast sinds jaar en dag elektrische busjes aan, maar heeft niettemin te kennen gegeven de activiteiten te willen staken. Het bedrijf is eigendom van Deutsche Post DHL en dat rekent het bouwen van auto’s niet tot de kernactiviteiten.

Terwijl het eerst onmogelijk scheen te zijn om een koper te vinden, gloort er nu weer hoop. Er worden gesprekken gevoerd met een aantal overnamekandidaten. Eén daarvan is de Duitse ondernemer Nazif Destani, die via zijn investeringsmaatschappij ND Group ook aandelen in ev-fabrikant e.Go bezit. Verder zijn er Chinese maatschappijen geïnteresseerd; toeleverancier Neapco en autobouwer Chery.

Welke waarde StreetScooter vertegenwoordigt is wat onduidelijk. Het vermoeden is dat Chery een bod van 50 miljoen euro wil uitbrengen, terwijl het eerder nog een driecijferig miljoenenbedrag zou zijn. Volgens financiële experts zou een bedrag van meer dan een paar 100 miljoen euro er niet inzitten. Naar verwachting vergt het de nodige investeringen om StreetScooter winstgevend te maken. (Via: ecomento.de)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.