Peugeot
Het klinkt interessant.

De hot hatch van vandaag de dag haalt zijn kracht uit een turbomotor met veel vermogen. Peugeot had een grote mond door eerder met de 500 pk sterke 308 R Hybrid concept te komen, maar deze schopte het nooit tot een productiestadium. Een gemiste kans, aangezien er op de markt nog geen hatchback is met een dergelijke constructie.

Toch stopt Peugeot de ontwikkeling en de kennis van het concept mogelijk niet in de kast. Peugeot baas Jean-Philippe Imparato zegt namelijk dat een superhatch tot de mogelijkheden behoort bij de Franse autofabrikant. Deze komt boven de 308 GTi te staan en zal gaan concurreren met de 350 pk sterke Ford Focus RS.

Om al dit vermogen uit een 1.6je te peuren is wat teveel van het goede. Daar komt de hybride aandrijflijn weer om de hoek zetten. De elektrische power zou de Peu van de nodige extra kracht kunnen voorzien om qua specificaties zich met de Focus RS te kunnen meten. Imparato zegt dat er ruimte is voor een nog hetere hatch, maar laat geen details los. We trekken de stoute schoenen aan en hopen dat Peugeot toch echt iets gaat doen met die gave hybride aandrijflijn. (via Autocar)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.