VW e-Up
De niet overdreven bekende mini-ev van VW is vernieuwd.

Het is uiteraard dezelfde als de Seat Mii electric en de Skoda CITIGOe iV. De Volkswagen e-Up was al jaren lang verkrijgbaar, maar geen enorm verkoopsucces.

Allicht dat daarin verandering komt, nu auto’s met benzine- en dieselmotoren duurder worden, terwijl elektrische auto’s vooral in gebruik juist relatief goedkoop zijn. Ook de bruikbaarheid verbetert steeds verder. Dat wordt duidelijk als we overspringen naar de prestaties van de Volkswagen e-Up. Een vermogen van 61 kW (83 pk) en een sprinttijd naar honderd van 11,9 is niet indrukwekkend, de topsnelheid van 130 km/u is dat ook niet. Maar een Up met een één liter benzinemotor heeft minder in huis. Wél is er nu een puik accupakket aanwezig op de elektrische variant van de Up. Door een capaciteit van 32 kWh is er een reëel rijbereik van 260 kilometer. Snelladen gaat met een maximaal vermogen van 40 kW.

Dus er kan probleemloos tweehonderd kilometer worden afgelegd. Meer is zinloos en niet nastrevenswaardig in een compacte auto is deze, een enkele uitzondering daargelaten. De basisprijs komt uit op € 21.975. Een kleine tienduizend meer dan de benzinevariant. Daartegenover staat wel een vrij behoorlijke standaarduitrusting. Voor de relatieve luxe van automatische airconditioning, radio met bluetooth en DAB, een docking station om de eigen telefoon voor infotainment te gebruiken en een lane departure warning system hoeft niet te worden bijbetaald.

Uiteraard wordt de auto getoond tijdens de autobeurs IAA in Frankfurt, net als de VW ID.3. Wel is het nog even afwachten of de elektrische Up’s voor de Nederlandse markt exact gelijk zijn uitgevoerd. Ook missen we de eerste beelden, maar verrassingen zijn uitgesloten aangezien de Up wijd en zijd bekend is.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gun ze toch het plezier, een UP! is een superleuk ding, dat nooit het idee geeft dat men met een kleine wagen onderweg bent.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.