Nissan start vandaag de productie van de vernieuwde LEAF. De elektrische Japanner is op meer dan honderd punten verbeterd, kreeg een groter bereik, en hij rolt nu in de Nissan-fabriek in Sunderland van de band voor de Europese markt.

Extra banen

De productie van de vernieuwde Nissan LEAF en de lithium-ion-accu’s garandeert werkgelegenheid voor meer dan tweeduizend mensen in de Britse auto-industrie, waarvan vijfhonderd direct bij Nissan. Er gingen vier jaar en een investering van 420 miljoen pond aan vooraf om de fabriek in Sunderland klaar te stomen voor de nieuwe generatie LEAF.

Leaf in het nieuw, vooral onderhuids

De verbeteringen zijn erop gericht Nissans ‘zero emission’-technologie aantrekkelijker te maken voor Europese autorijders. De actieradius is vergroot naar 199 kilometer en het is mogelijk de auto op te laden in de helft van de tijd van de eerste generatie LEAF.

Premier David Cameron aan het woord

Bij de start van de productie in Sunderland stelde de Britse premier David Cameron:

“Nissans recordjaar in 2012 is een succesverhaal voor de Britse auto-industrie en laat zien dat deze bloeit. We zijn ontzettend verheugd met de productie van de nieuwe LEAF in Sunderland en de nieuwe accufabriek. De banen zijn uiterst welkom voor de lokale werkzoekenden. De regering heeft 400 miljoen pond toegezegd om Engeland verder te ontwikkelen tot marktleider op het gebied van zeer efficiënte voertuigen.”

De Nissan LEAF wordt wereldwijd op drie locaties gebouwd. Behalve in het Britse Sunderland rolt de auto ook van de band bij fabrieken in de Verenigde Staten (Smyrna, Tennessee) en in Japan (Oppama).

Drie uitvoeringen

De vernieuwde Nissan LEAF is straks verkrijgbaar in drie uitvoeringen. Ook het interieur is nieuw en Nissans Around View Monitor-technologie is nu beschikbaar. Verder is het onderstel afgestemd op de veeleisende Europese wegen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Mooi, dat dit wat dichter bij de europeanen komt te liggen.

Ps: ik ben niet zo’n fan van jullie gallery methode, de 1e foto is bijna nooit de 1e uit de reeks en je ziet niet bij welk nr je bent.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.