De XJ modeljaar 2013 is leverbaar met nieuwe, zuiniger vier- en zescilinder benzinemotoren, gecombineerd met een achttraps automatische transmissie. Voor alle diesels en alle V6 en V8 benzine uitvoeringen is het Jaguars Stop/Start systeem een standaard feature.

Daarnaast kreeg de nieuwe XJ, net als de Jaguar XF, een upgrade in technologie, met nieuwe functies en meer gebruiksgemak voor de audio- en infotainmentsystemen. De verbeterde wielophanging geeft de XJ een comfortabeler rijgemak. Ook nieuw zijn de optioneel leverbare audiosystemen van het vooraanstaande Britse merk Meridian.

Vanaf modeljaar 2013 biedt Jaguar ook een XJ Business Edition en een XJ Premium Business Edition aan. Deze extra luxueuze uitvoeringen geven de XJ nog meer cachet en zijn verkrijgbaar zonder meerprijs. Dit betekent een consumentenvoordeel van € 4.460,- voor de Business Edition en € 6.010,- voor de Premium Business Edition.

Jaguar XJ Business Edition
De XJ Business Edition is meteen beschikbaar voor de nieuwe 2.0 liter i4 benzinemotor en voor de 3.0 liter V6 dieselmotor. Deze zijn standaard uitgevoerd met de Parking Aid Pack, 19 inch Aleutian lichtmetalen velgen, verwarmde voorruit, elektrisch inklapbare en zelfdimmende buitenspiegels en het Jaguar Smart Entry System.

Jaguar XJ Premium Business Edition
Op basis van de XJ Premium Luxury creëerde Jaguar de XJ de Premium Business Edition. Ook deze Edition is direct leverbaar in combinatie met de nieuwe 2.0 i4 benzinemotor, de nieuwe 3.0 V6 Supercharged benzinemotor en de 3.0 V6 dieselmotor en heeft standaard Park Distance Control met camera, 19 inch Aleutian lichtmetalen velgen, een verwarmde voorruit en een Meridian Surround Sound System met 825 Watt.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.