In een Top Gear-aflevering uit 2008 werd de Roadster van Tesla onderworpen aan een stevige rijtest. Anchorman Jeremy Clarkson had echter het één en ander aan te merken op de auto. En tot overmaat van ramp ging de auto ook nog eens “stuk” in de aflevering. Iets dat Tesla nu al een tijdje aan het aanvechten is via de Britse rechter. Ze willen dat de herhaling van de bewuste show niet meer worden uitgezonden, het zou de verkopen van de Roadster nog steeds schaden.

Uit de meest recente kwartaalcijfers blijkt dat Tesla inmiddels 2.000 Roadsters heeft verkocht. Er staan echter nog veel rechtsgestuurde EV’s van het piepjonge Californische automerk op stal in Groot Brittannië. Deze krijgt Tesla maar niet verkocht. Dat, zegt Musk, is een gevolg van de gewraakte Top Gear-uitzendingen.

Deze uitspraak van Musk komt niet geheel toevallig. Eerder oordeelde de rechter al in het voordeel van Top Gear en kreeg Tesla te horen dat ze moesten kunnen aantonen hoeveel financiële schade ze geleden hadden door de bash van het populaire autoprogramma (gemiddeld 350 miljoen kijkers per aflevering). Elon Musk noemde de show eerder “net zo authentiek als een concert van Milli Vanilli”.

In dit interview legt CEO Elon Musk hoe Top Gear de rijtest met de Roadster gemanipuleerd heeft.

Hieronder het bewuste fragment uit de Top gear-aflevering.Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

LOL @ Milli Vanilli vergelijking 🙂

TopGear moet je zo nu en dan met een korreltje zout nemen, maar ik kan mij best voorstellen dat Tesla imagoschade heeft geleden door de wijze waarop TopGear de Tesla Roadster heeft neergezet. Je kunt alleen zo moeilijk aantonen hoeveel schade exact.

Als het klopt wat Elon Musk in het interview zegt, dat in het Top Gear-script stond dat de auto stuk moest gaan terwijl ze de auto nog niet hadden gereden, dan mag de rechtbank best in het voordeel van Tesla spreken. Wat een afgang voor TG zeg…

@aldous: ja, maar dat zij zeggen dat het in het script stond, kunnen ze waarschijnlijk ook niet bewijzen. Misschien was dat het geval maar misschien ook niet.

@xslaak: Er is in ieder geval geen manier om dit te achterhalen en waterdicht te bewijzen tegenover een rechter. Top Gear zit wel goed dus.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.