Haastige spoed is zelden goed?

De Volkswagen ID.3 is de verbeelding van het nieuwe Volkswagen, het merk legt een haast onmetelijk groot geloof in die auto aan de dag. De productie is afgelopen november reeds van start gegaan, op de verkoopstart is het wachten. Hoewel er van hogerhand wordt verklaard dat er geen problemen zijn en alles volgens plan verloopt, lijkt de praktijk iets anders uit te wijzen.

De eerste ev van Volkswagen op het MEB-platform, dat speciaal is ontwikkeld voor elektrische aandrijving, is er voorlopig niet. Aanvankelijk was het de bedoeling om de auto vanaf de zomer uit te leveren omdat de software dan uitontwikkeld zou zijn, maar uitstel dreigt. Er zijn softwareproblemen, die weliswaar al eerder zijn gemeld, maar lastiger zijn te verhelpen dan gedacht. Enorm veel coderegels moeten worden herschreven. De auto zou nu te kampen hebben met plotselinge uitval en systeemonderdelen werken niet goed. Iets dat door testrijders wordt gemeld. Het maakt zowel de familie Porsche als de familie Piƫch, beiden grootaandeelhouders van Volkswagen, aardig onrustig.

Gesteld wordt dat de basisarchitectuur te haastig is ontwikkeld. Dit zou tot een uitstel van enige maanden tot zelfs een jaar kunnen leiden, een allesbehalve gunstig voorteken voor de introductie van veel verschillende ID-modellen bij Volkswagen. Mocht het meest zwarte scenario werkelijkheid worden, dan is de VW e-Golf nog wel even onder ons. (Via: ecomento.de)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.