Na het overweldigend aantal registraties in december 2013 lag het enigszins in de lijn der verwachting dat de start van 2014 voor de verkopen van geëlectrificeerde auto’s mager zou worden.

Met de cijfers over de eerste drie maanden in de hand valt te concluderen dat de nieuwregistraties voor sommige merken bedroevend zijn, terwijl andere merken nog bijzonder goed voor de dag komen.

In de eerste categorie valt de Opel Ampera, met 8 registraties (zustermodel Chevrolet Volt bleef zelfs op 0 steken). De tweede categorie wordt bevolkt door de Mitsubishi Outlander PHEV, die in maart alweer bijna 900 keer op kenteken werd gezet.

Sinds 1 januari van dit jaar is het 0%-bijtellingstarief verleden tijd. Zuiver elektrische auto’s betalen nu 4% fiscale bijtelling, zeer zuinige hybrides zijn naar een tarief van 7% gegaan. Relatieve nieuwkomers zijn de Volkswagen e-up en de BMW i3. Vanaf de zomer verwachten we onder anderen de VW e-Golf aan dit lijstje toe te voegen.

Hier volgen de 5 meestverkochte modellen in het eerste kwartaal:

1. Mitsubshi Outlander PHEV – 1.380
2. Volvo V60 PHEV – 1.181
3. Tesla Model S – 214
4. Nissan Leaf – 186
5. BMW i3 – 174

Klik HIER voor het gehele overzicht van verkochte stekkerauto’s sinds 2013. (Totaal: 24.027 stuks)

Foto credit: Nathan Villé
Cijfers: VWE Trendweb


Meer lezen over: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik vind het nog alleszins redelijke aantallen. Die 1200 Tesla’s van vorig jaar waren de reserveringen van twee-en-een-half jaar. Nu doen ze er ruim 200 in een kwartaal, dus plm 800-900 in een jaar. Voor de Outlander geldt een zelfde verhaal. Dat worden er dus plm 6000 dit jaar, tegen 7000 vorig jaar (wat ook een verlengd jaar was, er kon al in 2012 besteld worden)

Kortom: het artikel is een slagveld aan tendentieuze beweringen, de cijfers zijn daarentegen uitermate goed: ook met minder incentives blijft de Plug-in markt groeien!

Ps: voor alle stekkerauto’s die zo’n 200 km autonomie hebben, check out http://www.e-rally.eu de eerste volwaardige rally voor BEV’s.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.