Consumenten in Nederland staan niet massaal in de rij om een elektrische auto aan te passen. Als een verrassing komt dat natuurlijk niet. Het EV-aanbod loopt nog ver achter op dat van auto’s met een verbrandingsmotor, de prijzen liggen hoger en de praktische bruikbaarheid is door de veelal beperkte actieradius en oplaadtijden stukken minder.

Uit onderzoek van VWE Trendweb blijkt echter dat maar 5% van alle elektrische personenauto’s in Nederland door particulieren is gekocht. In de periode van januari 2010 tot en met januari 2012 zijn er van alle modellen tezamen slechts 58 nieuwe auto’s verkocht aan particulieren. Het merendeel van de elektrische auto’s staat op naam van verhuurders, bedrijven en overheidsorganisaties. Deze auto’s worden vaak ingezet als deelauto voor eigen personeel of voor particulieren.

Elektrische auto’s maken momenteel slechts 0,3% van alle nieuw verkopen van personenauto’s uit, maar staan toch sterk in de belangstelling. Er komen voortdurend nieuwe modellen op de markt zodat deze zich blijft ontwikkelen. Een analyse van VWE wijst uit dat er twee modellen uitspringen in de totale verkoopcijfers van nieuwe elektrische auto’s vanaf 2010 tot nu toe: de Nissan Leaf en de Smart electric drive.

Totale verkoopcijfers elektrische auto’s vanaf 2010.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.