Tesla Model 3 in leasegrijs
Hoe lang duurt het nog voordat de gemiddelde leasewagen volledig elektrisch is?

Er worden erg veel elektrische auto’s verkocht en eigenlijk is dat niks nieuws. De overheid is genereus, met vier procent bijtelling tot een cataloguswaarde van € 50.000. Het gaat dit jaar dan ook rap met de ev’s die (nipt) minder van voorgenoemd bedrag kosten. Kia en Hyundai raken met gemak uitverkocht, wat ook te maken heeft met een productie die achterblijft bij de vraag. Tesla gaat later dit jaar de Model 3 Standard Range Plus leveren, waarna de verkoop van die auto pas echt enorm zal zijn.

In de eerste vier maanden van dit jaar zijn er 10.781 volledig elektrische auto’s op kenteken gezet, dat is een stijging van 127 % vergeleken met vorig jaar. Het betekent evenwel dat van alle dit jaar verkochte auto’s 7,3 % elektrisch is en dat is nog aardig bescheiden. De top vijf bestaat uit de Kia Niro (1.153 stuks), Nissan Leaf (1.239 stuks), VW e-Golf (1.247 stuks), Hyundai Kona (1.604 stuks) en Tesla Model 3 (3.164 stuks).

Meer betaalbare ev’s zijn op komst, om het marktaandeel verder te doen toenemen. Interessant zijn de Peugeot e-208, Sono Sion en uiteraard de VW ID Neo. (Via: automotive-online.nl)

Foto: Tesla Model 3 in leasegrijs, op een willekeurige bedrijfsparking door @stefanovic op Autojunk


Meer lezen over: , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.