Het gaat beter met de verkoop van tweedehands elekrische auto in Nederland.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers verstrekt door de RDC en BOVAG. In de eerste drie maanden van 2021 werden meer dan 2.400 elektrische occasions verkocht aan particulieren. Dat is een verdubbeling in vergelijking met dezelfde periode in 2020. Reden voor deze stijging kan onder andere te maken hebben met de beschikbare subsidie en een breder aanbod.

Zo zijn er meer elektrische auto’s om uit te kijken. Kopers kunnen bovendien in aanmerking komen voor 2.000 euro subsidie op de aankoop. In tegenstelling tot nieuwe elektrische auto’s is er nog een ruime beschikbaarheid in het subsidie potje voor tweedehands EVs. Onder andere de Renault Zoe, Nissan Leaf en BMW i3 werden goed verkocht in het eerste kwartaal van 2021.

Van dat subsidie potje werd overigens dankbaar gebruik gemaakt. Er is 13,5 miljoen euro beschikbaar voor dit jaar. In de eerste drie maanden van dit jaar werd er 3 miljoen euro van die subsidie gebruikt. Met dit tempo gaat het potje voor dit jaar niet op, maar wellicht trekken de verkopen nog aan. De eerste cijfers met betrekking tot de verkoop van tweedehands elektrische auto’s geeft in elk geval een positief vooruitzicht.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.