Voor voor het eind van dit jaar staan de volledig elektrische Kangoo Z.E. en Fluence Z.E. in ons land bij een dertiental Renault dealers. Die hebben allen eerst een stevige investering moeten doen om voldoende uitgerust te zijn om de elektrische auto’s te verkopen en onderhouden. Desondanks is Renault Nederland-directeur Jean-Paul Renaux (zijn naam kan bijna geen toeval zijn) ervan overtuigd dat dealers snel geld gaan verdienen met de Z.E.-modellen.

Nederland behoort tot de eerste landen in Europa waar de Fluence Z.E. (december) en de Kangoo Z.E. (november) op de markt zullen komen en bij Renault bestaat geen enkele twijfel over de winstgevendheid van deze modellen. “In 2013 moeten dealers winst gaan maken met de verkoop van de Z.E.-modellen. En het liefst al in 2012.”, aldus Renaux.

Volgend jaar zullen er nog negen Renault dealers bij komen om uit te komen op een totaal van 22 verkooppunten en daar blijft het dan voorlopig ook bij. “We houden het aantal verkoopvestigingen bewust beperkt. Hierdoor liggen de verkopen per vestiging hoger, waardoor dealers sneller hun investeringen kunnen terugverdienen. Pas als de aantallen groter worden, dan gaan we meer vestigingen toevoegen aan het netwerk.”, zo stelt Renaux.

Renault verwacht dat de Z.E. modellen zo’n twintig procent minder onderhoud nodig hebben dan conventionele auto’s, doordat de EV’s minder snel slijten. Dat lijkt wellicht een nadeel voor de dealers die immers verdienen aan het uitvoeren van onderhoud. Maar tegelijkertijd kunnen EV’s niet bij iedere beun op de hoek worden onderhouden, dus is men al snel aangewezen op het specialisme van de merkdealer. (via: automotive)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.