Verkoop EV's en hybrides groeit explosief in China
Hoe is het in de rest van de wereld gesteld?

2016 was een goed jaar voor de verkoop van groene auto’s in China. In totaal werden meer dan een miljoen (semi-)elektrische auto’s aan de man gebracht, een plus van 53 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Een derde daarvan, 336.000 stuks om precies te zijn, betrof personenwagens. Verder gaat het om bestel- en bedrijfsauto’s. Dergelijke auto’s worden door de Chinese overheid gesubsidieerd omdat met name de grote steden te kampen hebben met ernstige luchtvervuiling.

In de Verenigde Staten groeide de afzet van (semi-)elektrische auto’s met 38 procent ten opzichte van 2015. In totaal werden er in dat land 17 miljoen auto’s verkocht, slechts 157.000 daarvan waren elektrisch of hybride. Duitsland lijkt nog niet echt gecharmeerd te zijn van de elektrische auto, er werden 7 procent meer EV’s verkocht dan in 2015 en het totaal kwam uit 25.154 stuks.

Uiteraard draaide Noorwegen in dit segment weer als een tierelier. De Scandinaviërs kochten vorig jaar 45.000 nieuwe EV’s, aanzienlijk meer dan in Groot-Brittannië en Frankrijk waar respectievelijk 37.000 en 29.000 auto’s van dit type werden verkocht.

Foto: BMW i8 door @spotcrewda via Autojunk


Meer lezen over: , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.