Mini Countryman Plug In Hybrid
Er is sprake van een relatief forse toename als het gaat om de verkoopcijfers van elektrische auto’s. Maar wat zegt dat over de absolute aantallen die worden verkocht? En hoe staat het er eigenlijk voor met de verkoop van dieselauto’s?

Uiteraard worden er nog steeds veel auto’s op benzine en diesel verkocht in de gehele EU. De verkoopcijfers van dieselauto’s is tijdens het eerste kwartaal van dit jaar uitgekomen op 1.547.333, dat zijn er 322.622 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Auto’s op benzine kunnen rekenen op een toenemende populariteit. Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar zijn er 2.303.129 verkocht, dat zijn 300.000 auto’s meer op benzine dan het volgende jaar. Dat blijkt uit cijfers van de European Automobile Manufactures Association (ACEA).

De populariteit van diesel neemt dus af, maar dit gaat vrij geleidelijk. Vrij evident is dat plugin-hybrides en volledig elektrische auto’s steeds beter worden verkocht. De eerste categorie lijkt vooral te bestaan om merken aan de steeds strengere uitstootnormen te laten voldoen. Terwijl vanzelfsprekend ook elektrische auto’s een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere daling van de uitstoot, zij het dat het aanbod in deze autocategorie nog relatief beperkt is.

In cijfers komt dat op het volgende neer. In de EU zijn er tijdens het eerste kwartaal van dit jaar 32.566 volledig elektrische auto’s verkocht, in dezelfde periode in 2017 was dit 24.251. Dat is een toename van 34,3 %. Alleen in Nederland werden er in het eerste kwartaal 3.945 volledig elektrische auto’s verkocht, tegenover 1.667 in dezelfde periode van het vorige jaar. Van plugin-hybrides zijn er in het eerste kwartaal van 2018 in de EU 37.332 verkocht, terwijl de teller in dezelfde periode een jaar eerder is blijven steken op 23.300 stuks. In Nederland werden vorig jaar in het eerste kwartaal 560 plugin-hybrides verkocht, een jaar eerder waren dat er 338. Na de ongekende populariteitsgolf van een paar jaar geleden, nemen ook de verkoopcijfers van plugin-hybrides weer stilaan toe.

Beeld: Mini Countryman Plug In Hybrid


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.