VW e-Golf
Zoals viel te verwachten. Vooral bij zakelijk gebruik is elektrisch te rijden gunstig.

Uiteraard is er daarbij slechts één woord van belang: bijtelling. Er wordt geprofiteerd van een bijtelling van vier procent. Dat zorgt er samen met de steeds betere verkrijgbaarheid van elektrische auto’s voor dat er ook meer elektrisch wordt gereden. De Nissan Leaf is zo langzamerhand alom beschikbaar en ook een auto als de VW e-Golf behoort tot de favorieten. Maar ook de Jaguar i-Pace zou zeer binnenkort wel eens hoge ogen kunnen gaan gooien, als enigszins onalledaagse keuze in het premiumsegment.

In concrete getallen komt het erop neer dat er in het eerste kwartaal van dit jaar 3.945 nieuwe, volledig elektrische auto’s zijn verkocht. Verleden jaar zijn er in dezelfde periode 1.667 volledig elektrische auto’s verkocht. Qua marktaandeel valt het nog altijd mee, 2,9 procent van de verkochte auto’s is elektrisch. Naar verwachting zullen er dit jaar in totaal 15.000 volledig elektrische auto’s worden verkocht.

De meeste elektrische auto’s worden zakelijk gebruikt, dit is in totaal 87 procent. Er wordt dus veelvuldig geleased. Particulieren hikken aan tegen hoge aanschafprijzen. Eind maart waren er 25.134 volledig elektrische auto’s geregistreerd.

Foto: VW e-Golf door @hhitalia op Autojunk


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.