In Amerika is onlangs een publieke demonstratie geweest waarbij een verkeersdrempel de remenergie van auto’s wist op te vangen, en vervolgens wist om te zetten in elektriciteit. De test vond plaats tijdens een zeer druk evenement op het Roanoke Civic Center in Virginia, een congres-en cultureel complex waarbij 6000 bezoekers en meer dan 580 auto’s meededen.

De test werd uitgevoerd door New Energy Technologies Inc, producent van het gepatenteerde MotionPower™-Express Systeem. Er zijn al langere tijd experimenten met verkeersdrempels die energie opwekken, maar tot op heden is er nog weinig mee gedaan. Het MotionPower systeem moet dat gaan veranderen.

Als automobilisten remmen voor een verkeersdrempel dan gaat er veel energie verloren. Het MotionPower systeem kan die energie opslaan. In zes uur tijd reden 580 auto’s over de verkeersdrempel. In die tijd wekten ze genoeg energie op om een gemiddeld Amerikaans huishouden van elektriciteit te voorzien.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Bij auto’s met regeneratieve remmen gaat de energie niet verloren. Dus het is gewoon diefstal van energie, en omdat de energie door je motor is opgewekt is het ook niet groen.

@themsdosnerd: bij regeneratie gaat de energie inderdaad niet verloren, maar dat betekend nog niet dat het hier gaat om diefstal. De energie wordt in dat geval nog efficienter opgevangen.

En wat betreft het “groen” zijn van deze energie; als het gaat om een elektrische auto dan is deze drempel-energie even groen als de auto. En in het geval van een gewone motor dan maak je die auto iets groener;)

Het idee is goed, maar als je maar 1 huishouden per verkeersdrempel kan voorzien van stroom is dat echt niks!
Die dingen kosten stukken van mensen, vragen ongetwijfeld pakken onderhoud en het heeft nog eens een lage opbrengst.
@zach: Weet je ook iets meer over de techniek die er achter zit?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.