De Smart Fortwo Electric Drive van het oude type verdwijnt, de Smart EQ Fortwo komt hiervoor in de plaats. Iets dat eigenlijk hoog tijd is.

De elektrische Smart die Share Now (voorheen Car2go) inzet, is al sinds jaar en dag een en dezelfde. Namelijk de verbeterde versie van de vroegste variant. Grenzen worden niet verlegd, de cijfers zijn bescheiden; 55 kW (74 pk), 130 Nm, 125 km/u als topsnelheid en 17,6 kWh aan opslagcapaciteit van de accu. Toch is het perfect stadsvervoer. Een Smart kan echt overal worden geparkeerd en ook wanneer wordt voortbewogen valt in ieder gaatje te duiken.

Het is dus niet verwonderlijk dat Share Now behalve voor de BMW i3 en Fiat 500e opnieuw kiest voor de Smart. Gelukkig is het nu de allerlaatste, de Smart EQ Fortwo. Nog zijn de specificaties niet om over naar huis te schrijven, maar de nieuwste is de oorspronkelijke kwaliteiten niet verloren. Daarbij is er nu ook aanvullende luxe beschikbaar in de vorm van een panoramadak en stoelverwarming. Toe maar.

“De smart blijft het meest gehuurde model in onze stad en daarom kijk ik ernaar uit om onze gebruikers dit nieuwe model aan te bieden. Dankzij de moderne, snelle laadtechniek zijn de deelauto‘s weer sneller klaar voor gebruik en neemt de beschikbaarheid merkbaar toe. Ik ben erg blij dat we onze 96.000 Nederlandse gebruikers zoveel mogelijk rijcomfort kunnen bieden door onze vloot te blijven optimaliseren. Daarnaast kunnen we nu nog meer Amsterdammers kennis laten maken met de vloot, dankzij de uitbreiding van ons werkgebied naar Nieuw-West en Overhoeks in Amsterdam-Noord“, vertelt Robert Bosman, algemeen directeur bij Share Now.

Het accupakket van de Smart EQ Fortwo is met een opslagcapaciteit van 17,6 kWh onverminderd klein. Daartegenover staat een laadsnelheid van maximaal 22 kW, gewoon via de type 2-aansluiting. Het opgegeven verbruik van 12,6 kWh/100 kilometer halen de gejaagde stadsbewoners gegarandeerd niet. Er gaan in totaal 108 van die nieuwe Smarts als deelauto rijden in de hoofdstad.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.