In stilte toeren, op een aardig futuristische motorfiets.

Geleidelijk groeit ook het aanbod van elektrische motorfietsen. Momenteel is het de fabrikant Zero die het meest populair lijkt, maar concurrentie is op komst. Zowel van bestaande motorbouwers als van nieuwelingen. Verge kan tot de laatste categorie worden gerekend.

De geschiedenis van de motorfiets van het Finse bedrijf gaat niet veel verder terug dan 2018. De motorfiets oogt (desondanks?) beslist indrukwekkend. De Verge TS beschikt over een vermogen van 80 kW (109 pk) en een koppel van liefst 1.000 Nm. Hoewel dat waarschijnlijk om het koppel aan het wiel gaat en niet om het koppel dat de elektromotor levert. Over dat laatste gesproken, de elektromotor is verwerkt in het spaakloze achterwiel. Een aardig minimalistische oplossing.

De claim van de fabrikant is dat de Verge TS goed is voor een rijbereik van 300 kilometer in de stad en 200 kilometer op de snelweg. De standaardsprint naar honderd kilometer per uur wordt binnen de vier seconden geslecht.

Prima cijfers, dus nu maar hopen dat de motorfiets gauw kan worden geleverd. Of in ieder geval voor het seizoen écht is begonnen. Dat lijkt wel wat twijfelachtig te zijn, want echt heldere afspraken over de leveringsstart worden niet gedaan.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.