Dat gebeurt niet onmiddellijk, maar het moment komt sneller dan een eerdere aankondiging deed vermoeden. Het fossiele tijdperk komt langzaam maar zeker ten einde.

Nopen deze post-Brexit dagen tot stevig beleid? Het afkondigen van een verkoopstop van auto’s op benzine en diesel is niets nieuws, verschillende landen gingen het Verenigd Koninrijk voor. In Nederland moet het in 2030 zo ver zijn, net als in Ierland.

Aanvankelijk was het idee dat het in 2040 het Verenigd Koninkrijk gedaan zou zijn met de verkoop van auto’s met een verbrandingsmotor. Dat wordt nu vervroegd. In 2035 is het zo ver. Premier Boris Johnson doet de officiĆ«le aankondiging op de Klimaatconferentie van Glasgow, in november van dit jaar.

De autohandel is niet onverdeeld positief over deze beleidsmaatregel. Vooral omdat ook de verkoop van plugins aan banden wordt gelegd en laat dat nu net een voertuigtype zijn dat sterk in opkomst is.

In 2019 werden in totaal 37.850 ev’s verkocht in het Verenigd Koninkrijk. Dat is weliswaar een stijging van 144 % in vergelijking met daarvoor, op de totale autoverkoop is het nog altijd peanuts. Van alle nieuw verkochte auto’s in 2019 beschikte slechts 1,6 % over elektrische aandrijving. (Via: autocar.co.uk)

Beeld: Nissan Leaf


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.