Mitsubishi Outlander
En niet omdat ze meer verbruikten dan toegestaan.

De Japanse minister van verkeer heeft zojuist de binnenlandse verkoop van een achttal modellen van Mitsubishi verboden. Niet omdat ze meer verbruiken dan toegestaan, maar juist minder! Het gaat om met name SUV’s en terreinwagens, die tot wel 8.8 procent en 4.2 procent gemiddeld zuiniger zijn dan Mitsubishi communiceert in haar brochures.

Mitsubishi mag deze modellen niet meer verkopen totdat ze met juiste verbruikscijfers komen. Dat proces kan volgens ANE wel enkele weken in beslag nemen. Een nieuwe klap voor Mitsubishi, dat eerder al de verkoop van een viertal kleinere modellen moest opschorten.

Dat gebeurde eerder dit jaar wegens gesjoemel met verbruikscijfers door de fabrikant. Het balletje kwam aan het rollen toen Nissan, dat een door Mitsubishi gebouwd model onder eigen naam verkoopt, er achter kwam dat de cijfers niet klopten. Mitsubishi bleek bewust een foutieve methode te gebruiken om het verbruik te bepalen, waardoor deze veel lager uitviel dan middels de geoorloofde testmethode.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Je zou verwachten dat dit beloond zou worden, rare jongens die japanners.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.