Een IJmeerverbinding met een autoweg alleen voor elektrische auto’s. Dit is een onderdeel van het plan van de Stichting Almere Bereikbaar voor een IJmeerverbinding met een brug voor metro, fietsers en (elektrische) auto’s. In opdracht van de minister is de stichting bezig met het opstellen van plannen waarbij de elektrische auto een voorkeursbehandeling krijgt.

Voor de stichting is één ding duidelijk: wanneer je een nieuwe verbinding maakt voor een metrolijn, combineer dat met een autoweg. Want de huidige infrastructuur voor auto’s is volstrekt onvoldoende voor een stad die van het rijk moet doorgroeien naar 350.000 inwoners. Alleen ontsluiten van de stad door middel van openbaar vervoer en de Hollandse brug (A6) is volgens de stichting niet genoeg. Om het wegverkeer te verdelen over de twee verkeersaders en tegelijk de elektrische auto te promoten, zou de weg alleen open gesteld kunnen worden voor elektrische auto´s.

“Onze verbinding is korter dan de route via de Hollandse Brug en sluit direct aan op de Gaasperdammerweg” aldus Jerome Adema, voorzitter van Stichting Almere Bereikbaar. “Het wordt dus zeer interessant voor Almeerders om te investeren in elektrisch vervoer. Almere is een autostad bij uitstek. Alles in de stad is goed te bereiken met de auto. Het ligt voor de hand om Almere de pilotstad van Nederland te maken, waar elektrisch rijden een alledaags gebeuren moet gaan worden.”

De optie van de Stichting Almere Bereikbaar voor een IJmeerverbinding aan de rand van het IJmeer is omarmd door de maatschappelijke partners die betrokken zijn bij het proces rond de plannen voor een nieuwe verbinding tussen Amsterdam en Almere. Op de plek waar de stichting de verbinding wil hebben is het water ondieper en de ondergrond steviger, zodat het goedkoper en makkelijker bouwen is.

De minister heeft de optie meegenomen in het rapport Kansrijke oplossingsrichtingen, met de voorwaarde dat bewezen wordt dat de verbinding inderdaad goedkoper en de vervoerswaarde tenminste even groot is als bij de andere plannen. De stichting is nu in overleg met deskundigen van het ministerie. Dit kan er dus toe lijden dat er een brug komt waar reguliere auto’s niet zijn toegestaan, maar EV’s alle ruimte krijgen.

Impressie: Movares


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

En dan lekker toch met een dikke V8 erover heen knallen ,uit principe.

een hele snelweg bouwen voor de drie electrische autos die er zijn, erg slim.

weer een idee dat toch niet wordt gerealiseerd

Luchtfietserij is nóg beter voor het milieu. En nog een stuk goedkoper ook…

Brug komt er niet.
Er is al een goedkoper en beter plan.
Directe verbinding met Station Bijlmer Arena en Station Zuid. Geen dure bruggen en betere aansluiting.

Nieuwe brug, goed idee. Almere electro auto stad maken, goed idee. Brug voor alleen electro auto’s, interessant idee. Almere laten groeien naar 350.000 inwoners, slecht idee. Wie wil daar nu vrijwillig wonen?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.