De thans twee grootste Tesla’s zijn al een tijdlang een vertrouwd beeld op de weg. Ondertussen zitten de technici van Tesla niet stil, verbeteringen vinden doorlopend plaats. Een Model S die nu wordt geleverd, is daardoor wezenlijk anders dan een vroeg exemplaar.

Compleet vernieuwde auto’s hoeven niet te worden verwacht, als daaronder zowel het ontwerp als de techniek wordt verstaan. De vraag is echter wat belangrijker is, het kunnen bieden van een verbluffend uiterlijk of niets minder dan een buitengemeen goede elektrische auto. Verbeteringen aan Tesla’s worden doorlopend doorgevoerd, maar zijn slechts zichtbaar voor doorgewinterde merkwatchers, aangezien het hoofdzakelijk de techniek en software betreft.

Bij de Tesla Model S en Model X zijn behoorlijk grote aanpassingen op komst. Er wordt al een tijdlang gefluisterd over de komst van de supersnelle Plaid-uitvoering. Nu blijkt dat die auto deel is van een ontwikkelingsproject met de codenaam Palladium. Verwacht wordt dat vernieuwde accupakketten worden gebruikt, het lijkt om 109 kWh-exemplaren te gaan die een ruimere opslagcapaciteit bieden. De aandrijflijn belooft opnieuw voor spektakel te zorgen, want de meest krachtige uitvoeringen krijgen een driemotorige configuratie. Verder wordt gewerkt aan een hogere efficiƫntie, zodat er nog altijd kan worden gerekend op een puik rijbereik.

Binnen Europa is het een relevante vraag of voor snelladen van de CCS-standaard gebruik gemaakt gaat worden, net als bij de Model 3 het geval is. Zo zou het aanbod aan snelladers waarvan eenvoudig gebruik kan worden gemaakt op een betrekkelijk eenvoudige wijze worden verruimd. Niet helemaal duidelijk is in hoeverre het uiterlijk van de Tesla Model S en Model X gaat worden aangepast, er worden minieme wijzigingen verwacht.

Momenteel worden aanpassingen aan de fabrieken in Fremont en Nevada verricht. De presentatie van de nieuwe Tesla Model S en Model X is in september en valt samen met Battery Day, de dag waarop grootse dingen over de accutechniek worden onthuld. (Via: electrek.co)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.