Venturi Nich Heidfeld Stephane Sarrazin
Nick Heidfeld en Stéphane Sarrazin voegen zich bij het Venuri-team voor het openingsseizoen van de Formule E.

Het duo representeert Venturi als zij bij de startlijn verschijnen van ’s werelds eerste volledig elektrische raceklasse in Beijing op 13 september. Beide coureurs zijn geen vreemde in de internationale racewereld met hun ervaring in onder andere Formule 1, WRC en Le Mans.

De Duitse Nick Heidfeld (37) vindt de nieuwigheid erg spannend. “Het voelt speciaal om deel te maken van een startend project dat veel gaat betekenen voor de toekomst van racen en de automobiel.”

Fransoos Stéphane Sarrazin (38) kijkt uit naar de compleet nieuwe auto met pionierende technologie en een nieuwe discipline te ondernemen. Daarnaast beloven de straatcircuits veel competitie en gevechten tussen goede coureurs. “Je moet een performance geven om mensen te laten dromen. Het is een goede manier om mensen bewust te maken van elektrische voertuigen.”

Tot nu toe zijn er 10 van de 20 coureurs voor het eerste Formule E-seizoen bekend met Daniel Abt en Lucas di Grassi voor Audi Sport Abt, Sam Bird en Jaime Alguersuari voor Virgin Racing, Bruno Senna en Karun Chandhok voor Mahindra Racing, Franck Montagny voor Andretti Autosport en Jarno Trulli voor het nieuwe TrulliGP-team.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.