VW e-Golf
Dat onderzoek moest er maar eens van komen. Leasemaatschappij ALD heeft de eigen berijders gevraagd naar hun mening over de elektrische auto.

De grote vraag is nu of de uitkomst verrassend is of neerkomt op een ABC’tje. Veel berijders verwachten over te stappen op een elektrische auto. Nogal wiedes, aangezien er alleen met een ev nog kan worden geprofiteerd van een bijtelling van 4 %. Privégebruik wordt dus minder zwaar belast dan bij iedere andere leaseauto, hoewel er vanaf volgend jaar wel verhoging op komst is bij auto’s met een cataloguswaarde van meer dan € 50.000. De Tesla-taks.

Daarover gesproken. Wanneer geld geen rol zou spelen, dan is de Tesla de favoriete elektrische auto. Op één staat de Tesla Model S, op drie de Tesla Model X, tussen beide komt de Jaguar i-Pace. Maar hoe zit het nu met de populariteit van de elektrische auto? Van de leaserijders verwacht 65 % de overstap te maken naar een elektrische auto, 40 % verwacht dit binnen drie jaar te doen. Eigenlijk is dat nog vrij bescheiden.

Zeker omdat er steeds meer betaalbare elektrische auto’s op de markt komen, die tegelijk ook een groot rijbereik hebben. Die beide zaken moeten op orde zijn voordat een elektrische auto überhaupt wordt overwogen. Verder vindt men dat het ook aan de overheid is om een bijdrage te leveren, door te zorgen voor een groot aanbod van laadpalen. Daarvan zijn er niet gauw genoeg.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Koudwatervrees, in leasekringen zijn er nog een hoop “petrolheads”, mensen die denken dat je zonder brandstof niet lekker kunt rijden.
Die denken ook dat je moet gaan staan wachten tot de auto geladen is, net als bij het tanken.

Aan de andere kant, het aanbod is nu natuurlijk ook nog niet wat het moet zijn. Het wachten is op de Tesla Model 3 volgend jaar, die zal de zaak wel gaan opschudden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.