Onder marktpartijen is grote belangstelling voor het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische auto’s. Sinds de openstelling van de vergunningaanvraag voor het aanbieden van stroom op verzorgingsplaatsen op 10 januari, hebben zes marktpartijen een aanvraag ingediend bij Rijkswaterstaat voor het plaatsen van in totaal 459 oplaadpunten.

Dit betekent dat bestuurders van elektrische auto’s straks op meer plekken gemakkelijk langs de snelweg de accu van hun auto kunnen opladen. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) is blij met het grote aantal aanvragen. “Dit is een mooie stap op weg naar een groen Nederlands wagenpark en een flinke sprong naar het succes van de elektrische auto.”

De vergunningaanvragen worden door Rijkswaterstaat zo snel mogelijk verwerkt. Er zijn ruim driehonderd verzorgingsplaatsen. Op de meeste hiervan kunnen voorlopig twee oplaadpunten geplaatst worden. Indien er te weinig ruimte is, wordt er een oplaadpunt geloot. Naar verwachting zijn de eerste snellaadpalen op verzorgingsplaatsen in de tweede helft van 2012 te gebruiken.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.