VDL Citea LLE-99 Electric
Meer keuze voor de verschillende openbaarvervoermaatschappijen.

De VDL Citea is een populaire keuze, een elektrische bus is voor een openbaarvervoermaatschappij niet zelden een Citea. Dit specifieke bustype is er al twee jaar met een lengtemaat van 9,9 meter onder de naam Citea LLE-99 Electric en daar wordt nu een variant met een lengte van 11,5 meter aan toegevoegd. Het gaat om de VDL Citea LLE-115 Electric.

De afkorting LLE staat voor Light Low Entry. Deze compacte bus is vooral bedoeld voor de stedelijke omgeving. Standaard heeft het accupakket een capaciteit van 180 kWh, waarmee het rijbereik uitkomt op 100 tot 150 kilometer. Opladen kan met de altijd aanwezige CCS-laadaansluiting of een optionele pantograaf. De fabrikant is in staat om een veelvoud aan laadoplossingen te leveren.

Het volledig elektrische busaanbod van VDL kent subtiele nuances. Er zijn Low Floor (Articulated), Low Entry en Light Low Entry-modellen. Steeds een lage instap, maar met ook in alle gevallen een wat andere indeling. De lengtes variëren van 9,9 tot 18,7 meter. Tegen een dergelijke ruime keuze kunnen moeilijk bezwaren worden geuit.

Mocht het echt niet anders gaan, dan kunnen er nog altijd bussen op diesel worden besteld.

Beeld: de VDL Citea LLE-99 Electric die spoedig wordt vergezeld van de Citea LLE-115, een langere variant


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.