De Duitse elektrotechniekbond VDE (Verband der Elektrotechnik Elektronik Informationstechnik) wil dat er strenger gekeken wordt bij crashtests van elektrische voertuigen. Volgens de organisatie wordt het brandgevaar na een ongeluk niet voldoende onderzocht.

Bestuursvoorzitter Wilfried Jäger vindt dat de huidige tests te veel afwijken van een reëel ongeval. Wanneer de koeling van een lithium-ion accu na en ongeval niet naar behoren functioneert, kan dit een brand als gevolg hebben. Ook zou men meer aandacht moeten schenken aan het uitvallen van afzonderlijke elektronische componenten bij ongelukken.

VDE deed de uitspraken bij een nieuw openingscentrum van in Offenbach. Daar kan men naar eigen zeggen het gedrag van accu’s in extreme situaties testen. Bijvoorbeeld in een valtoren, waar een accupakket met een snelheid van 50 km/u vanaf 10 meter hoogte tegen een betonnen vloer knalt.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

In andere woorden: “We willen onze investering snel terug verdienen, dus kom maar op!”
Het is de NHTSA niet gelukt om een accu direkt na een crash (wel 7 dagen na de crash) tot branden te brengen, dus ik ben benieuwd of het hen wel lukt.
Gezien alle filemeldingen na autobranden, denk ik dat de benzineauto meer aandacht verdient.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.