BMW i3 en smart fortwo ED
De Verbands der Automobilindustrie (VDA) verwacht dat er dit jaar meer dan 10.000 nieuwe ‘groene’ registraties zullen zijn in Duitsland, tegenover de 6.000 van vorig jaar.

Matthias Wissmann, CEO van de VDA, eist dat de federale overheid zich sterker inzet voor de promotie van elektrisch rijden. Omdat de Duitse markt sterk afhankelijk is van bedrijfsauto’s, moet de politiek volgens hem nadenken over een betere financiĆ«le compensatie voor de waardeafschrijving van EV’s. Betere subsidies stimuleren bedrijven om (meer) elektrisch aangedreven auto’s op te nemen in hun vloot. Een dergelijke belastingtechnische financiering hoeft maar een paar jaar te lopen en hoeft volgens Wissmann niet nadelig te zijn voor de belastinginkomsten.

Als de Staat geen financiĆ«le maatregelen neemt om de verkoop van EV’s te stimuleren, hoopt Wissmann dat er snel een verandering in de verkeersregels komt omtrent dit soort auto’s. Speciale regelingen, zoals het mogen rijden op de busbaan, is toch het minste dat ze kunnen doen.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.