Niet alleen maar 12-voltsaccu’s en andere kleine batterijen voor consumentenelektronica, maar ook accucellen voor elektrische auto’s. Varta wil de activiteiten verbreden.

Varta gaat batterijcellen produceren, dat is althans de bedoeling. In de fabriek in het Duitse Ellwangen, ten noordoosten van Stuttgart, wordt eerst een proefopstelling gemaakt. De voorlopige keuze is gevallen op het 21700-celformaat.

Er zouden meerdere gesprekken worden gevoerd met autofabrikanten, om de interesse te peilen. Daarbij weet Varta net als andere partijen te profiteren van subsidie, voor het ene deel afkomstig uit Frankrijk en Duitsland en voor het andere deel uit EU-gelden. Dit om de afhankelijkheid van Aziƫ te beperken, een mogendheid van belang in de accuproductie.

Het is de bedoeling dat de accucellen van Varta binnen zes minuten kunnen worden opgeladen, ronduit snel dus. De fabrikant meent verder dat het ideaal zou zijn om de accupakketten te combineren met een range extender of een brandstofcel. Er wordt dus niet vol ingezet op de groei van battery electric vehicles (bev’s). Momenteel luidt het streven om vanaf 2024 jaarlijks tussen de 100 en 200 miljoen batterijcellen te produceren. (Via: ecomento.de)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.