Deze Varley evR450 is onthuld op de 3e editie van de jaarlijkse Australische Electric Vehicle Conference. De felgele elektrische sportwagen is ontworpen om van nul naar 100 km/u te sprinten in 3,8 seconden! De maximumsnelheid is 200 km/u (124,3 mph). De actieradius zou 150 km zijn, maar er wordt gewerkt aan een soort upgrade waarbij een range van 300 km mogelijk moet zijn.

De Varley evR450 is heel wat anders dan het 125-jarige Australische bedrijf tot nu toe heeft gemaakt, men heeft namelijk vooral ervaring met sleepwagens en andere gespecialiseerde voertuigen. Maar ze hebben in ieder geval veel technische kennis, dat moet hun helpen om deze elektrische auto rendabel te maken (de verkoopprijs is onder de $200.000). Men is echter nog bezig met de laatste details en het is op dit moment nog niet mogelijk om er mee te rijden. De officiƫle lancering is gepland in januari, tot die tijd moeten we het doen met bovenstaande specs.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Een actieradius van 300 km, now where talking! Toch jammer dat dit geval er een beetje uitziet als het debiele broertje van de Enzo.

haha het ontwerp ziet er inderdaad alles behalve origineel uit…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.